هوش مصنوعی چیست ؟

هوش مصنوعی، الگوی صنعت فناوری را تغییر می‌دهد

هوش مصنوعی یا Artificial intelligence که به اختصار AI خوانده می‌شود، شاخه ای گسترده در علوم کامپیوتر است که در زمینه توسعه و ساخت ماشین هایی که رفتاری مشابه با انسان داشته باشند فعالیت می‌کند. در واقع، ماشین کاری را انجام دهد که معمولا انجام آن به هوش انسانی نیاز است. پیشرفت های اخیر در هوش مصنوعی و شیوه های جدید انتقال اطلاعات به ماشین ها، باعث شده است که رفتار صنعت تکنولوژی و فناوری با سرعت بیشتری تغییر کند.

در واقع عملکرد هوش مصنوعی اینگونه است که این امکان را به ماشین می‌دهد که با توجه به نتایج اولیه و یا به اصطلاح اصولی ثابت و قراردادی، نتیجه گیری کند و خود را با ورودی های جدید تطبیق دهد و با گذشت زمان، رفتاری شبیه به انسان را به دست بیاورد. نمونه های از هوش مصنوعی که شاید برای ما ملموس باشند، بازی شطرنج با کامپیوتر و به صورت پیشرفته، اتومبیل های خودران، سهم زیادی از رفتار طبیعی خود را مدیون یادگیری و پردازش های مختلف هستند که باعث می‌شود الگوهای خاصی را شناسایی کنند و یا نتیجه گیری های زیادی را به دیتابیس قوانین خود اضافه کنند.

تاریخچه هوش مصنوعی

این اصطلاح برای اولین بار در سال 1956 استفاده گردید.

در سال 1960 و با توجه به اینکه توانایی هوش مصنوعی در حل مسائل مختلف مشخص شد، وزارت دفاع آمریکا آموزش رفتار انسانی را به کامپیوترها آغاز کرد. خیلی قبل تر از آنکه Siri یا Alexa و یا Cortana وجود داشته باشند

این اقدامات اولیه باعث شد که سیستم های پیشرفته ای همچون، سیستم جستجوی هوشمند و یا سیستم های پشتیبان تصمیم که جهت تقویت توانایی های انسان استفاده می‌شوند طراحی گردند.

البته هنوز جای نگرانی نیست و امکان تولید سیستم ها و ربات هایی که با انسان برای ویرانی زمین رقابت کنند وجود ندارد.

انواع هوش مصنوعی

انواع هوش مصنوعی به سه دسته هوش مصنوعی محدود(weak AI) و هوش مصنوعی عمومی یا قوی(strong AI) و ابر هوش مصنوعی (artificial superintelligence) تقسیم می‌شوند که در حال حاضر فقط به هوش مصنوعی محدود رسیده ایم. البته با پیشرفت تکنولوژی نگرانی هایی از بابت آینده هوش مصنوعی و امکان تسلط ربات ها و ماشین ها بر انسان ها وجود دارد. اما افراد دیگری این نظریه را رد می‌کنند و استفاده از AI برای پیشرفت بیشتر انسان را معقول تر می‌دانند. فعلا آنچه سینمای هالیوود نمایش می‌دهد را جدی نگیرید.

چرا هوش مصنوعی مهم است؟

هوش مصنوعی کارهای با تکرار و حجم زیاد و محاسبات فراوان را بدون خستگی انجام می‌دهد

 با اینکه ممکن است در بعضی جاها از انسان برای انتخاب صحیح، کمک گرفته شود اما معمولا AI یادگیری و انجام عملیات بر روی داده های با حجم بالا را به صورت خودکار انجام می‌دهد.

با پیشرفت و یادگیری باعث بهبود شرایط زندگی می‌شود

می‌توان ربات ها، برنامه های مختلف و ماشین های هوشمند را با هم ترکیب کرد تا باعث بهبود بسیاری از فناوری ها چه در محیط کار و چه در محیط خانه شود. از مسئله امنیت بیشتر خانه تا تجزیه و تحلیل رفتار بازار تا یافتن عامل سرطان در پزشکی.

AI، توانایی یادگیری بالا را دارد

همانطور که یک الگوریتم می‌تواند یاد بگیرد که بازی شطرنج چگونه انجام می‌گیرد، می‌تواند شیوه توصیه محصول آنلاین با توجه به خرید های کاربر و یا علاقه مندی های آن را نیز فرا بگیرد.

AI، بیشترین بهره و استفاده از داده ها و اطلاعات را می‌برد

در واقع برای این هدف نیز طراحی شده است، تا میزان بهره وری را افزایش دهد و زمان نمایش اطلاعات را نیز کاهش دهد.

موارد استفاده از هوش مصنوعی در زندگی دیجیتال

Google Maps و برنامه های هدایت مسیر که باعث می‌شوند در کمترین زمان و با انتخاب بهترین مسیر شما را به مقصد برسانند.

فناوری های تشخیص چهره

تشخیص چهره فراتر از استفاده برای باز کردن قفل گوشی موبایل است و برای امنیت و نظارت در فرودگاه ها نیز استفاده می‌شود.

ویرایشگر متن و یا تصحیح خودکار

که برای ویرایش اسناد، بررسی غلط املایی، دستور زبان و یا سایر ویژگی های دیگر مورد استفاده قرار می‌گیرند.

الگوریتم های جستجو

حتما نتایج مشابه جستجوی گوگل که برای شما نمایش داده می‌شود را دیده اید، نمایش تمامی این نتایج مشابه یا استفاده از هوش مصنوعی انجام می‌گیرد.

Chatbots

چت بات ها به منظور پاسخ دادن به سوالات کاربران در فضای مجازی که بسیار زمان بر هستند مورد استفاده قرار می‌گیرند.

خیلی راحت وقتی در حال رانندگی هستید، با اطرافیان خود تماس بگیرید و یا پیامک ارسال کنید و یا هزاران کار دیگر را انجام دهید، فقط کافی است که دستور را به ماشین انتقال دهید.

و مثال های بسیار دیگر که اهمیت هوش مصنوعی و در آینده ای نه چندان دور را نمایان تر می‌کند. برای دریافت اطلاعات بیشتر و ارتباط با مهندسی اندیشه نوین رایورز، کلیک کنید