ERP چیست؟

ERP و مدیریت منابع سازمانی

برنامه ریزی منابع سازمانی (ERP) فرایندی است که شرکت ها برای مدیریت و ترکیب بخش های مهم فعالیت های خود به کار می برند. بسیاری از برنامه های نرم افزاری ERP از اهمیت بالایی برای شرکت ها برخوردار هستند زیرا با ادغام تمام فرایندهای مورد نیاز برای اقدامات شرکت خود با یک سیستم واحد، مسیر اجرای برنامه ریزی ها را برای آن ها تسهیل می نمایند. یک سیستم نرم افزاری ERP همچنین می تواند برنامه ریزی خرید، موجودی کالا ، فروش ، بازاریابی ، امور مالی ، منابع انسانی و موارد دیگر را نیز با همدیگر در بر بگیرد.

سیستم برنامه‌ریزی منابع سازمانی ERP را می توان چسبی در نظر گرفت که شبکه های مختلف کامپیوتری را در راستای کاربرد برای یک سازمان بزرگ بهم متصل می کند. بدون یک برنامه ERP ، هر بخش تنها سیستم خود را برای اقدامات مختص به خود بهینه می کند. اما با استفاده از نرم افزار ERP، با وجود اینکه هر بخش بر سیستم خود مسلط است، همه سیستم ها از طریق یک برنامه با یک رابط قابل دسترسی هستند.

برنامه های ERP طیفی از فرآیندهای تجاری-اداری و عملیاتی را در صنایع مختلف از جمله حوزه های کسب و کار ، مشتری مداری و مدیریت دارایی های یک شرکت تنظیم و پشتیبانی می کنند. با وجود اینکه بکارگیری ERP پرهزینه و دارای پیچیدگی هایی است اما برخی شرکت برای کسب منافع بیشتر و تحقق موفقیت از آن استفاده می کنند. سیستم های ERP اطلاعات کلیدی کسب و کار را جمع آوری و سازماندهی می کنند و به سازمان ها کمک می کنند تا حتی در صورت گسترش حوزه فعالیت خود خدمات کارآمد و منحصربه فرد خود را حفظ کنند. ساده ترین تعریف ، اندیشیدن در مورد تمام فرایندهای اصلی مورد نیاز برای اداره یک شرکت است که به ویژه به امور مالی، منابع انسانی، تولید، زنجیره تأمین، خدمات، تهیه و سایر موارد مربوط می شود.

ویژگی های ERP

ERP یک نرم افزار مهم تجاری است که اطلاعات را از بخشهای مختلف در یک پایگاه داده مشترک جمع آوری می کند، به مدیران اجازه می دهد تا نبض یک شرکت را با استفاده از یک چشم انداز یکپارچه متناسب با واقعیت کنترل نمایند.

سیستم های برنامه‌ریزی منابع سازمانی ERP عملکردهای مهم تجاری مانند امور مالی، تولید، مدیریت موجودی و سفارش، ارتباط با مشتری، فروش و بازاریابی، مدیریت پروژه و منابع انسانی را با همدیگر پشتیبانی می کند. یکی از ویژگی های مهم آن تجزیه و تحلیل دقیق و گزارش‌دهی در مورد هر بخش به طور جداگانه است.

ERP می تواند با فراهم آوردن زمینه‌ای در کل سازمان که فرآیندهای ناکارآمد را برجسته و فرصت های رشد را نشان می دهد، صرفه جویی عمده ای در هزینه و زمان ایجاد کند.

مشاغل باید قبل از انتخاب یکی از انواع نرم افزارهای ERP نسبت به توانایی ها، مدل های پیاده سازی، ضرورت های یکپارچه سازی اطمینان کسب کنند.

موارد جستجوی ERP

هر ماژول اطلاعات را از پایگاه داده مرکزی که یکی از اجزای اصلی یک سیستم ERP است بیرون می کشد و آنها را هدایت می کند. این مخزن مشترک داده قابلیت مشاهده در همه بخش ها را فراهم می کند و بنابراین به مدیران این  امکان را می دهد تا عملکرد حوزه های مختلف کسب و کار را ارزیابی و مقایسه کنند و تأثیر نهایی تصمیمات را دریابند. همچنین ERP مزیت های دیگر مانند اتوماسیون فرآیند، کنترل های داخلی بهتر و هوشمندی در فعالیت های تجاری را پشتیبانی می کند. شرکت اندیشه نوین رایورز بخش مهمی از این خدمات را در بخش درخواست جلسه دمو یا مشاوره به شما ارائه می کند.

چرا ERP برای کسب و کار یک ضرورت است؟

سیستم های ERP مسئله ای در راستای  استفاده هوشمندانه از منابع هستند. آن ها می توانند به مدیران در تخصیص دوباره سرمایه های انسانی و مالی کمک کنند و یا فرایندهای کارآمدتری ایجاد نموده و بدون کاهش در کیفیت یا کارایی، در هزینه صرفه جویی کنند. ERP همچنین به برنامه ریزی و ایجاد هماهنگی در دارایی نیز می پردازد. کارمندان هم می توانند موجودی سازمان و سفارشات مشتری را با جزئیات مشاهده کنند، سپس سفارشات خرید تأمین کننده و تقاضای آینده را پیش بینی نمایند. در صورت لزوم، آن‌ها می توانند برای رفع مشکلات، مجدداً برنامه ریزی هایی را انجام دهند. نرم افزار ERP ارتباط و همکاری را نیز بهبود می بخشد زیرا کارگران می توانند وضعیت سایر بخش ها را به عنوان راهنمایی برای تصمیم گیری های خود مشاهده کنند.

یک سیستم ERP چگونه کار می کند؟

سیستم های ERP با استفاده از یک بانک داده استاندارد و تعریف شده کار می کنند. اطلاعات وارد شده توسط یک بخش بلافاصله در دسترس کاربران مجاز در سراسر محیط کسب و کار قرار می گیرد. این ساختار یکپارچه کمک می کند تا همه اعضای فعال در اقدامات شرکت خود را در میدانی مشابه با یکدیگر ببینند.

درصورتی که یک شرکت برای هر عملکرد عمده خود دارای برنامه کسب و کار باشد سیستم های ERP در تضمین ورود به موقع و دقیق داده ها بسیار حائز اهمیت‌اند. و هر چقدر افراد درگیر در یک فعالیت تجاری بیشتر به این داده ها دسترسی داشته باشند برای کسب و کار شرکت بهتر است.

ERP چگونه به یک کسب و کار کمک کرده یا آن را بهبود می بخشد؟

ERP این فرصت را در اختیار شرکت ها قرار می دهد تا زمینه های کسب و کار و ظرفیت های در راستای پیشرفت یا توسعه را مورد شناسایی قرار دهند. جذب کاربر امری حیاتی است: یعنی هرچه تعداد کارمندان بیشتری وجود داشته باشند که داده ها را مشاهده کنند، احتمالاً گروه های بیشتری نسبت به مشکلاتی مانند افزایش تقاضا برای یک محصول خاص، تأخیر در ارسال یا بحران قریب الوقوع نقدینگی مطلع می شوند. شما می توانید در بخش درخواست جلسه دمو یا مشاوره شرکت اندیشه نوین رایورز اطلاعات مفید و کاربردی تکمیلی دیگری را در این خصوص دریافت کنید.